- 2020.09.14.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 5 / 5
- Konyha: Spanyol ételek
- Nehézség: Könnyű
-
Előkészítés20 perc
-
Sütés/főzés15 perc
-
Adag2
-
Megtekintés2 235
Csőben sült spenót spanyol módra
A spanyol konyhában gyakran találkozunk gratinált, azaz csőben sült ételekkel. A hétköznapokon ők is előszeretettel készítenek olyan gyorsan elkészíthető ételeket, ami felett nem kell hosszasan ácsorogni. Az egyik ilyen a csőben sült spenót, “Espinacas gratindas”, egy másik, például, ami gyakran közkedvelt vacsora is, a krumplis tortilla. Akkor nézzük is, hogy készül az egyszerűen nagyszerű spanyol gratinált spenót :).
Csőben sült spenót spanyol módra videó:
Tippek a spenót recepthez:
Ha friss spenótot készülsz felhasználni, akkor szeletelés, vagy tépkedés előtt mosd meg a zöldséget. Ezzel a vízben oldódó vitaminok legjava benne marad a spenótban.
Gluténérzékenység esetén a sűrítéshez (4. lépés) a lisztet helyettesítheted kukoricakeményítővel, vagy akár rizsliszttel is.
Laktózérzékenység esetén a tejszín legyen laktózmentes, vagy ezt helyettesítheted laktózmentes tejjel, kis kukoricakeményítővel elkeverve, vagy modern módra akár saját magával is sűrítheted. Erről a sűrítés fajtái bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.
Ha szeretnél többet tudni a spenót élettani hatásáról, akkor kattints ide. Ha szeretnél bővebben olvasni a bazsalikomról, akkor kattints ide.
Hozzávalók 2 személyre:
1 zacskò/doboz (450g) fagyasztott spenòt
50g mazsola
50g fenyő (helyetesìthető mandulàval)
200 ml tejszìn
liszt
3 gerezd fokhagyma
2 tojàs
reszelt sajt
extra szűz olívaolaj
sò, bors
Receptleírás
Ha friss parajjal dolgozol, felhasználás előtt mindig mosd át alaposan, bő vízzel. A boltban zacskóban kapható zöldség gyakran előre mosott, erről mindig győződj meg. Ezt követően elegendő megtépkedni a spenótleveleket és a fokhagymával együtt megfonnyasztani. Érdemes lefedni a serpenyőt, így gyorsabban összeesnek a levelek. Ebben a spenót receptben én fagyasztott spenótot használtam.
Egy edényben forralj vizet. Amikor lobog, adj hozzá sót, majd tedd bele a fagyasztott spenótleveleket. Dolgozhatsz fagyott- vagy félig kiengedett állapotú spenóttal is. Amikor megfőtt, szűrd le és tedd félre.
Egy meleg serpenyőben kevés olívaolajon finoman pirítsd le a fokhagymát és a fenyőmagot.
Add hozzá a lecsepegtetett spenótot, majd a mazsolát. Keverd össze és hagyd néhány percig főni.
Add hozzá az 1 evőkanál lisztet. A liszt helyett használhatsz étkezési keményítőt, vagy akár rizslisztet is a sűrítéshez.
Jöhet hozzá a tejszín és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal. Majd utolsó lépésben forrald össze. Laktózérzékenység esetén a tejszín legyen laktózmentes, vagy ezt helyettesítheted laktózmentes tejjel, kis kukoricakeményítővel elkeverve, vagy modern módra akár saját magával is sűrítheted. Erről a sűrítés fajtái bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.
Szedd egy hőálló tálba a spenótot és üss egy tojást a tetejére. Ezt követően hintsd meg az ízlésednek megfelelő sajttal.
180Cº-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süsd készre. Amikor a sajt aranyszínű biztos lehetsz benne, hogy a tojás is átsült. A friss bazsalikom remekül harmonizál az összetevőkkel és feldobja az ízhatást. Tálaláskor finoman hintsd meg vele a tetejét.
Conclusion
Jó étvágyat kívánunk!
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Szólj hozzá! Válasz megszakítása
Csőben sült spenót spanyol módra
Follow The Directions
Ha friss parajjal dolgozol, felhasználás előtt mindig mosd át alaposan, bő vízzel. A boltban zacskóban kapható zöldség gyakran előre mosott, erről mindig győződj meg. Ezt követően elegendő megtépkedni a spenótleveleket és a fokhagymával együtt megfonnyasztani. Érdemes lefedni a serpenyőt, így gyorsabban összeesnek a levelek. Ebben a spenót receptben én fagyasztott spenótot használtam.
Egy edényben forralj vizet. Amikor lobog, adj hozzá sót, majd tedd bele a fagyasztott spenótleveleket. Dolgozhatsz fagyott- vagy félig kiengedett állapotú spenóttal is. Amikor megfőtt, szűrd le és tedd félre.
Egy meleg serpenyőben kevés olívaolajon finoman pirítsd le a fokhagymát és a fenyőmagot.
Add hozzá a lecsepegtetett spenótot, majd a mazsolát. Keverd össze és hagyd néhány percig főni.
Add hozzá az 1 evőkanál lisztet. A liszt helyett használhatsz étkezési keményítőt, vagy akár rizslisztet is a sűrítéshez.
Jöhet hozzá a tejszín és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal. Majd utolsó lépésben forrald össze. Laktózérzékenység esetén a tejszín legyen laktózmentes, vagy ezt helyettesítheted laktózmentes tejjel, kis kukoricakeményítővel elkeverve, vagy modern módra akár saját magával is sűrítheted. Erről a sűrítés fajtái bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.
Szedd egy hőálló tálba a spenótot és üss egy tojást a tetejére. Ezt követően hintsd meg az ízlésednek megfelelő sajttal.
180Cº-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süsd készre. Amikor a sajt aranyszínű biztos lehetsz benne, hogy a tojás is átsült. A friss bazsalikom remekül harmonizál az összetevőkkel és feldobja az ízhatást. Tálaláskor finoman hintsd meg vele a tetejét.
Recipe Reviews